Jaarverslag B.S.K.S 2016

Aantal leden:   In 2016 waren 138 gezinnen lid van buurtschap Kruisstraat

vergaderingen :

                           – 1 x jaarvergadering.

                           – 2 x 3 buurten vergadering.

                           – 6 x bestuursvergadering.

                           – 2 x kamp overleg.

                          

De andere activiteiten in 2016 waren:

De jaarvergadering: Op maandag 11 januari 2016 werd de jaarvergadering bezocht door 20 leden.

De kienavonden: Er werden 5 kienavonden georganiseerd. Gemiddeld waren er in 2016 24 deelnemers. De laatste twee kienavonden werden minder goed bezocht i.v.m. activiteiten van andere verenigingen.

De kaartavonden: Er werden 6 kaartavonden georganiseerd die door gemiddeld 20 personen werden bezocht.

De Quizavond:

Op 19 maart was er weer een quizavond die door slechts 25 personen werd bezocht. Jammer dat er voor deze avond weinig animo is. Zeker gezien de voorbereidingstijd die hier door een aantal zeer enthousiaste leden aan wordt besteed.

NL Doet.

Op 12 maart hebben we weer geklust. Er is voor de materialen van de buurt een mooie opslagruimte in de loods van de fam. Hermans gemaakt. Deze actie heeft weer een leuk bedrag voor de kas van de buurt opgeleverd.

3 buurten jeugdbingo

Op zaterdag 19 maart was er een 3 buurten jeugdbingo bij zaal van Nieuwenhoven. Er waren 36 kinderen aanwezig.

Voorjaarsactiviteit:

Op 24 april ging een zeer klein groepje alsnog naar het Toon Kortoomspark in Deurne (2015 niet doorgegaan). Het weer was erg slecht. Toch waagden een aantal kinderen en een paar volwassenen zich aan het blote voetenpad. Wellicht dat de bestemming en de datum minder geschikt was. Dit verdiend in 2017 extra aandacht.

Paaseieren zoeken.

Op 26 maart werden er weer paaseieren gezocht in het bos van Theo Van Nieuwenhoven. Er waren helaas maar 15 kinderen aanwezig. Dit jaar wordt er later op de middag naar paaseieren gezocht, dit i.v.m. de hele kleintjes die ’s middags nog gaan slapen.

50 + uitstapje:

Op 11 mei gingen 42 50-plussers met de bus van Ghielen naar Amersfoort en vervolgens naar het militair museum in Soesterberg. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner bij Minten. Ondanks het warme weer een zeer geslaagde activiteit.

Fietstocht:

Op 12 juni werd er ondanks fikse onweersbuien weer gefietst. Er waren 42 deelnemers.

Een mooie fietsroute richting Heel, uitgezet door Marcel van Nieuwenhoven en Jan Broens.

Buurtkamp:

Het 40e buurtkamp vond dit jaar plaats in St. Huibrechts-Lille. Een prachtige locatie, de Bosuil, in België . 41 kinderen, leiding, bouwploeg en kookstaf gingen op 24, 25 en 26 juni naar de Bosuil. De grotere kinderen gingen met de fiets en de kleintjes op de heenweg met de auto en het laatste stukje op de terugweg ook met de fiets. Er werd ook stil gestaan bij het 40-jarig jubileum. Dit kwam terug in de spellen en de kinderen werden allemaal getrakteerd (2 maal) op een ijsje. In 2016 voor het eerst niet met het begin van de schoolvakantie op kamp. Het heeft goed uitgepakt. Waarschijnlijk zijn er op maandag 27 juni wel wat vermoeide snoetjes gespot op de verschillende scholen. Door het buurtkamp te vervroegen is het mogelijk om een accommodatie in België te reserveren. Deze accommodaties zijn vele malen goedkoper dan vergelijkbare accommodaties in Nederland. Ook in 2017 verblijven wij weer 3 dagen bij onze zuiderburen. 3-buurten disco:

Buurtschap Kruisstraat is vanaf oktober 2016 tot en met september 2017 aan de beurt met het organiseren van de 3 buurten activiteiten, dit zijn de 3-buurten disco, St. Maarten en de 3-buurten jeugdbingo. Op 14 oktober werd er bij café- zaal  “Bi-j Le-nie “de 3-buurten disco gehouden. Kinderen vanaf groep 6 worden hiervoor uitgenodigd. De kinderen mogen ook een introduce meebrengen. Desondanks waren er slechts 34 kinderen aanwezig. Dit is mede te verklaren door het feit dat het aantal kinderen in de leeftijd van groep 6,7 en 8 erg klein is en dat kinderen die de basisschool hebben verlaten zich “te groot” voelen, m.u.v. een aantal brugklassers, om nog naar de jeugddisco te gaan.

Openingsbal Op 15 oktober vond de feestavond plaats. In totaal waren 62 personen aanwezig. Het orkestje a meezing duo/trio deed zijn uiterste best om de beentjes van de vloer te krijgen. Het pikbuffet was prima in orde. Een aantal aanwezigen hebben aangegeven dat een orkestje niet nodig is op deze avond, een dj zou ook prima zijn.

Jeugduitstapje groep 1 t/m groep 5 :

Op 24 oktober zijn we met 23 kinderen en enkele ouders naar Kinderstad Heerlen geweest. Ieder jaar weer een geslaagde activiteit. De kinderen kunnen de hele dag in een overdekte speeltuin spelen. ’s Middags worden zij getrakteerd op frietjes en een snack.

Jeugduitstapje groep 6 t/m 16 jaar:

Op 26 oktober gingen we met 31 kinderen en enkele ouders naar het zwemparadijs Mosaqua in Gulpen. Ook hier worden de kinderen getrakteerd op frietjes met een snack. Ook het zwemmen is ieder jaar weer een zeer geslaagde activiteit.

Sint Maarten:

Op 11 November vierden wij Sint Maarten, dit is een 3 buurten activiteit. Opvallend was dat er dit jaar erg weinig snoeihout is aangeleverd op de dag dat er begeleiding aanwezig was. Desondanks heeft de hoop meerdere dagen warmte afgegeven.  Vanuit de 3 buurten werd er getrakteerd op chocomel, ranja en wafels.

Sinterklaas:

Op woensdag 30 november bezocht de Sint en zijn pieten de kinderen van buurtschap Kruisstraat. Maar liefst 33 kinderen ontvingen een prachtig cadeau.

Kortom een jaar vol geslaagde activiteiten. Wij hopen ook in 2017 weer mooie activiteiten voor u te kunnen organiseren.